Ah, trouwens...

Hadden we al verteld dat we dringend op zoek zijn naar een copywriter die onze copy write en samen met onze AD de meest crazy, straffe... euhm... dinges bedenkt?

SUPERMACHINE

Please view this page on a mobile device

Ploy

• Randstad

Waar blijft de Airbnb of Uber van de arbeidsmarkt? Uitzendbedrijven vormen als makelaar tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op het eerste zicht een makkelijke prooi voor apps die dat veel slimmer kunnen. Hulpjes die als je aangeeft te willen werken een bijpassende job zoeken. “Game changers” als Uber of Airbnb die al diverse markten die niet transparant zijn of waarvan de bedrijven niet efficiënt zijn, op hun kop hebben gezet.

Zal Ploy dit doen voor de arbeidsmarkt? Hiervoor was Ploy van Randstad, op zoek naar een partner in communicatie die mee is met zijn tijd. Hallo, SUPERMACHINE.

AANPAK

Eerst een focus, dan een knal

SUPERMACHINE is gestart met een duidelijke focus in hun communicatie plan. Antwerpen als testmarkt met een preview periode voor snelle verbetering van het concept in samenspraak met een beperkte groep “beta” testers. Door deze testpersonen samen te brengen in de Ploy Pop-up konden we live feedback ontvangen én verwerken. En mét succes! Na 3 intensieve weken had Ploy 550 actieve gebruikers van de app in Antwerpen.

AANPAK

Post Pop-Up - 100% Digital

SUPERMACHINE kreeg de opdracht om na de testperiode in Antwerpen, 100% digitaal nationaal te lanceren. Na grondige research naar de identiteit van Ploy en het DNA van de doelgroepen werden die twee aan elkaar gekoppeld in een contentstrategie. Geen nutteloze boodschappen, geen tijdverlies, maar relevante content. Daarbij werd het SUPERMACHINE content-model ingeschakeld - gebaseerd op data, emotie en functionaliteit - om een zo hoog mogelijke engagement los te wrikken.

RESULTAAT

Meer dan 1000 actieve kandidaten

Na de testfase is ook de nationale lancering achter de rug en kunnen we met trots deze cijfers voorleggen; meer dan 1500 actieve kandidaten, meer dan 200 actieve klanten, ontzettend veel kandidaten en klanten in de pipeline ter goedkeuring in de applicatie. Ploy wordt ondertussen in élke provincie gebruikt.

NOOD AAN CREATIVITEIT?

HELLO@SUPERMACHINE.BE